1
2
3
4
5
6
7
8

Innovatív megoldások

Használt sütőzsíradék gyűjtése

A használt sütőolaj zöld útja velünk kezdődik. Az elhasznált sütőzsíradék szelektív gyűjtése több évtizedes múltra tekint vissza hazánkban. Az általunk begyűjtött olajat feldolgozzuk és biodízel célra hasznosítjuk. Az ISCC EU tanúsítvány szerint gyűjtött használt olajat mind a hazai, mind a nemzetközi piacon értékesítjük.

1
2
3
4
5
6
7
8

Innovatív megoldások

Ételhulladék elszállítás: A zöld energia közös cél

Társaságunk rugalmas és versenyképes feltételek mellett szállítja el a melegkonyhákon (éttermek, közétkeztetés konyhái) képződött élelmiszerhulladékot. Az elszállított hulladékból korszerű biogáz üzemekben zöld energiát állítunk elő, az előállított energiával biztosítjuk a telep teljes energiaszükségletét.

zsirfogo

A zöld energia közös cél

ZSÍRFOGÓ műtárgyak és tisztításuk

Az éttermek, közétkeztető intézmények konyhái, valamint egyéb húsfeldolgozó üzemek működése során elengedhetetlen a zsírfogó berendezések alkalmazása. A műtárgy a növényi, vagy állati zsírokkal telített szennyvízekről a közműcsatornába engedés előtt a zsírok leválasztását szolgálja. Ha nem történik meg a zsírok leválasztása, a kihűlő zsír a csővezetékek falain lerakódva dugulást eredményezhet.

A zsírfogók kapcsán az egyik legfontosabb tudnivaló a tisztítás és karbantartás. A zsírfogó műtárgyakat bizonyos időszakonként tisztítani kell, leginkább a környezetszennyezés elkerülése és a kibocsátási határértékek túllépése miatt. A tisztítás gyakoriságát befolyásolja a zsírfogó tartály mérete és a leengedett szennyvíz mennyisége.

szennyviz

A zöld energia közös cél

Csatornatisztítás, duguláselhárítás

Külső csatornarendszerben keletkező dugulások elhárítását kettős (kombinált) felépítményű, nagy nyomású, un. „WOMA” berendezéssel rendelkező tehergépjárműveinkkel tudjuk elvégezni.

A BIO-EU világa

Használt sütőolaj és ételhulladék gyűjtés

A BIO-EU Kft. 2005-ben alakult meg, fő tevékenységi körének a használt sütőolaj és az ételhulladék gyűjtést jelölték meg a tulajdonosok. A BIO – EU Kft. ma már a magyar hulladékgazdálkodási piac egyik meghatározó szereplője. 2014-ben elindította a saját telephelyének a fejlesztését, mely az évről-évre emelkedő volumenben gyűjtött szerves hulladékok feldolgozásához szükséges modern technológiai igényt kielégíti és a jelenleg érvényes szabályozásoknak  is megfelel.

A BIO-EU Kft. a használt olaj begyűjtési piac egyik fő szereplője. Használt sütőolajból több ezer tonna az országosan begyűjtött volumen. A BIO-EU Kft. törökbálinti telephelyén a hulladékok feldolgozása hatósági engedélyek szerint auditált, a legmodernebb technológiával állít elő a bidoízel gyártás számára értékes használt növényi sütőolajat. Biodízelnek nevezzük a szűz növényi olajból, használt sütőolajból, vagy állati zsírokból előállított metil-észtert.

A Társaság folyamatosan bővülő tevékenysége elsősorban a hazai HORECA és FMCG vállalkozások részére biztosít versenyképes szolgáltatást az éttermi hulladékok gyűjtése során.

ÚJ TEVÉKENYSÉGI KÖRREL BŐVÜLÜNK: Zsír- és olajfogó tisztítás

A BIO-EU Kft. a használt sütőolaj és ételhulladék gyűjtés mellett úgy döntött, hogy a megnövekedett Partneri igények alapján szolgáltatásai sorába felveszi a zsír- és olajfogó tisztítási tevékenységet is. Az éttermek részére nem csak a zsírfogó, de a mosogató alatti, ún. mini zsírfogók tisztítását is vállaljuk.

Szakértőink az olajfogók tisztításában több éves tapasztalattal rendelkeznek, illetve a csapadékvíz átemelők és szennyvíz hálózatok mosatásában is széles körű igényeket szolgálnak ki.

Komplex hulladékgazdálkodás a fenntartható környezetért